Mîncărică de prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2009 | 41837 vizualizari

 

O mincarica de prune des intilnita in satele din Muntenia. Bunicile isi alintau astfel nepoteii…

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr prune uscate (se gasesc in piete, la tarani)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mîncărică de prune uscate:

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul.

Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in craticioara peste siropul de zahar.

Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun prunele spalate in prealabil cu apa calduta (in 3-4 rinduri). Dupa ce fierb prunele 5-7 minute, e numai buna de pus in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncărică de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

05.09.2009, 17:26

nu am mancat niciodata,morometii mancau asta cu mamaliga!

Bucataras 1

05.09.2009, 19:43

Da, asa e, pai bunica era din zona, cam la 20 km de Silistea Gumesti

rivka 1

05.09.2009, 21:42

pai bine imi aminteau eu desi am terminat liceul de vreo...13 ani...aproape 14 dar nu am mancat niciodata dar din morometi imi aduc aminte de mancarea asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post cu ciuperci