Musaca din conopida si paste fainoase

de mamaieelena in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 6665 vizualizari

 

Doream sa pregatesc si altfel conopida mai ales acum in post. Imi place mancarea dar nu doream sa fie la fel. Cu oua si lapte nu se putea deci am facut ce am stiut eu ca o sa iasa bine si iata ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 4 linguri cu faina
  • 250 g paste
  • 2 linguri cu pasta de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper, cimbru, busuioc uscat, amestec de mirodenii frantuzesti
  • supa de legume hidratata 1 lingura
  • 30g margarina pentru uns vasul de yena
  • 3 linguri pesmet pentru tapetat vasul de yena
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din conopida si paste fainoase:

Conopida curatata si spalata am pus in apa clocotita cu sare la fiert. Pastele l-am pus in apa cu sare la fiert si cand ambele au fiert le-am scurs apa si le-am lasat deoparte pentru a pregat isosul.Intr-o craticioara am pus uleiul si cand uleiul s-a incins am adaugat faina am prajit-o cateva secunde si am adaugat apa fiarta am amestecat energic pana s-a obtinut o ciulama mai subtire. Separat am desfacut bulionul de ardei cu apa fiarta si am adaugat toate mirodeniile si supa ca sa se hidrateze si toate acestea le-am amestecat cu ciulamaua. Vasul de yena l-am uns cu margarina si tapetat cu pesmet. Am pus jumatate din pastele scurse jos ca baza,am amestecat cu jumatate din ciulama cu toata conopida si am pus peste paste in vasul de yena apoi restul de paste si la sfarsit restul de ciulama si usturoiul curatat si taiat felii. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 30 minute si 5 minute am gratinat am pus patrunjel congelat pe deasupr. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din conopida si paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:12

gina multumesc

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:13

MIUTA multumesc

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:13

iri_love multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de naut