Mincare de urzici

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2010 | 14728 vizualizari

 

Gata, a venit primavara. Va sfatuiesc sa nu ratati urzicile ...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg urzici
  • 2 oua
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincare de urzici:

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun  urzicile si se adauga un polonic de zeama din fiertura urzicilor. Se lasa la foc mediu, se adauga o lingurita de faina, se amesteca, iar cind urzicile sint scazute bine se pun doua oua si se amesteca bine. 

Se adauga sare, piper si usturoiul verde tocat marunt, dar se poate si fara. Dupa preferinta.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Faina poate sa lipseasca, se adauga pentru a deveni mai cremoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bunica 1

31.03.2010, 21:09

S-a intrat in saptamana patimilor, cand Hrjstos a fost batut cu urzici.

RuxyRux 1

11.11.2010, 20:46

Vai cat imi plac, ce frumusete...si ce mult mai este pana la primavara!

Lau 1

27.03.2011, 17:18

bunnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici