Miere din flori de papadie

de mimmi in Conserve, 2 Mai 2011 | 27138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 flori de papadie
  • 750 g zahar
  • 1 l apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere din flori de papadie:

Spalam usor florile de papadie in apa rece. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem si florile. Lasam sa dea 2-3 clocote,oprim focul si lasam peste noapte sa se patrunda. A doua zi,strecuram siropul si papadiile le aruncam. Punem la fiert siropul si dupa ce da un clocot adaugam 750 g zahar. Lasam sa fiarba pana se incheaga,cam 1 ora jumate. Chiar la sfarsit adaugam coaja taiata marunt de la lamaie,si sucul de la lamaie.(eu am pus cateva felii de lamaie) Cand nu mai picura de pe lingura ci curge in fir subtire inseamna ca este fiert. Daca nu este fiarta destul mierea se va strica,deci mai bine mai fiarta. Desi daca e prea fiarta se va zahari,dar daca o punem in apa fierbinte,sau 1-2 minute ma cuptorul cu microunde isi revine. Turnam in borcane sterilizate,lasam sa se raceasca si o depozitam in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere din flori de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mimmi 1

05.05.2011, 18:53


Luk sa stii ka nu sunt deloc amare papadiile.E delicioasa !

Rocsi 1

15.05.2011, 22:02

luk nu iese deloc amara..e dulce

alinutzika 1

19.07.2011, 16:19

foarte interesant
o sa incerc si eu la primavara

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati, umpluti cu struguri