Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

de mihaelar63 in Oaie, 7 Apr 2015 | 5636 vizualizari

 

O bunatate cu arome acest miel . Nu pot sa spun ce a dus la un rezultat atat de bun . In mod sigur folosirea otetului de afine si merisoare aromatizat cu ierburi[ maghiran si oregano ] a avut un rol decisiv .Am procedat la o marinare uscata a mielului timp de 4 ore .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet aromatizat : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor:

  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior .
  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
  7. Am  adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi  1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .

TIPS-URI

1

Pentru marinarea uscata este nevoie de minimum 4-6 ore .

2

Folositi vase de sticla sau ceramica pentru marinare . Vasele de metal nu sunt indicate pentru a nu a interactiona cu acizii din marinata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel