Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

de mihaelar63 in Oaie, 7 Apr 2015 | 5490 vizualizari

 

O bunatate cu arome acest miel . Nu pot sa spun ce a dus la un rezultat atat de bun . In mod sigur folosirea otetului de afine si merisoare aromatizat cu ierburi[ maghiran si oregano ] a avut un rol decisiv .Am procedat la o marinare uscata a mielului timp de 4 ore .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet aromatizat : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor:

  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior .
  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
  7. Am  adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi  1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .

TIPS-URI

1

Pentru marinarea uscata este nevoie de minimum 4-6 ore .

2

Folositi vase de sticla sau ceramica pentru marinare . Vasele de metal nu sunt indicate pentru a nu a interactiona cu acizii din marinata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel