Midii in sos cremos de smantana si vin

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 18 Feb 2013 | 7611 vizualizari

 

Midiile sunt cele mai accesibile fructe de mare, doar vreo 12 lei/kg si in aceasta perioada se gasesc cam in toate supermarket-urile din Constanța. De cum le-am zarit, am inhatat un saculet si acasa cu ele.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg. midii,
  • 5 catei de usturoi,
  • 30 grame de unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 100 ml. vin alb sec,
  • 200 ml. smantana pentru gatit,
  • 1 ardei mic, iute și uscat,
  • sare,
  • 1/2 legatura de patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos cremos de smantana si vin:

Primul pas si cel mai complicat, este curatarea midiilor. Pentru aceasta activitate, folositi o periuţă de dinti, un spalator de inox sau chiar un cutit de razuit. Trebuie tinute vreo 10 minute în apă rece, pentru a se elimina nisipul din ele. Apoi, le luati frumusel pe fiecare in parte, le smulgeti mustatile acelea urate, pe care midiile le folosesc pentru a se prinde de stanci si le curațați cochilia cat puteti de bine. Midiile deschise nu se folosesc. Eu am aruncat cam 20% din ele. Iar, cele care nu se deschid la fierbere, de asemenea, nu se utilizeaza.

Incalzim usor uleiul de masline impreuna cu untul. Cand untul devine cremos, adaugam sare dupa gust, ardeiul iute si usturoiul tocat marunt.

Amestecam bine si dupa aproximativ un minut stingem cu vinul alb.

Imediat adaugam si midiile. Acoperim vasul și lasam sa fiarba la foc mic pentru vreo 5 minute.

 Dupa cele 5 minute veti observa ca molustele noastre si-au deschis carapacea, asteptand sa fie servite.

Adaugam smantana si mai lasam pe foc maxim un minut. Oprim aragazul si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. 

Sunt delicioase langa o portie de cartofi prajiti! 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos cremos de smantana si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

18.02.2013, 22:30

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:53

excelente

ANNA_46 1

19.02.2013, 01:52

Mmmm......ce-mi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Midii cu usturoi