Micile vrajitoare

de Ancutsa in Dulciuri, 31 Oct 2018 | 2249 vizualizari

 

M-am amuzat cand am dat peste reteta asta, pe care am pregatit-o anul trecut, cand ma chinuiam eu sa fac niste dovlecei. Nu stiu de ce n-am postat-o atunci, insa am revenit cu ea anul acesta. Sper sa va placa :)
Nu serbez Halloween, însă consider că un preparat specific nu trebuie să fie doar înfricoşător, ci şi haios pentru a-i amuza pe cei mici, aşa că am pregătit nişte mici vrăjitoare, umplute cu mere. Pentru decor, ochişorii i-am făcut din cuişoare, iar pentru măturică am folosit o crizantemă.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 350 ml borş,
  • făină cât cuprinde,
  • 5 mere,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micile vrajitoare:

 

 Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se călesc până se înmoaie, iar când sunt fierte, se dau deoparte, se adaugă un praf de scortişoară şi se lasă la răcit.

 Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte aluatul în două bucăţi.

Se presară făină pe masă şi se întinde primul aluat în foaie subţirică. Se decupează cercuri mai mari cu un pahar, se presară puţin pesmet (care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt) se umple cu mere şi se lipeşte cu degetele, formând o sferă în mână. Eu le-am crestat cu un cuţit ca sa le dau forma de dovlecei, dar nu trebuie să arate prea bine, scopul e să fie cât mai ciudaţi, aşa ca nişte vrăjitoare.

Aceste sfere se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se coc la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se fac aurii.

Celălalt aluat se întinde în foaie, din care se decupează cercuri, pe care le vom modela cu degetele ca să le dăm formă de pălărioare. Acestea se coc maxim 10 minute, fiind mai subţiri se fac mai repede, deci le vom coace într-o altă tavă, separat de sferele umplute cu mere.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a speriat reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu :)

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/micile-vrajitoare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Micile vrajitoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni