Placinta si tarta cu dovleac

de LC in Dulciuri, 6 Noi 2012 | 7141 vizualizari

 

Din ingredientele de fata am facut o tarta de dovleac, o tava normala de aragaz si inca una mai mititica.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 20 linguri apa
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 6 cani jumatate de faina
  • 4 oua
  • doua pliculete praf de copt stinse in otet
  • o esenta de rom
  • un zahar vanilat
  • UMPLUTURA:
  • 5 kg dovleac
  • 2 cani jumatate de zahar
  • un plic scortisoara
  • un zahar vanilat
  • Mai avem nevoie de margarina pentru uns tava si faina pentru intins foile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta si tarta cu dovleac:

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare.

Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali.

Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si esenta de rom si le batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat faina cernuta (am folosit o faina de tara) pana o putem framanta cu mana. O framantam bine bine si o lasam deoparte.

Am impartit astfel aluatul : pentru tava de la aragaz am folosit 4 foi, pentru tava mai micuta in 4 foi mai mici pe care le-am rulat ca pe strudel, iar pentru tarta am folosit o foaie rotunda plus restul de coca pe care am modelat-o dupa imaginatie.

Ungem tavile cu margarina. Intindem prima foaie si o asezam in tava de la aragaz, punem din umplutur..putem adauga putin zahar daca mai dorim si scortisoara dupa gust; punem cealalta foaie, umplutura, zaharul si scortisoara si tot asa pana terminam. La final taiem placinta in bucati sanatoare, o ungem cu margarina pe alocuri si o introducem in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 minute la foc mediu.

Sunt o nebunie foile, tare mult imi plac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta si tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gabriela T 1

07.11.2012, 12:54


Arata foarte bine!as vrea sa fac si eu insa nu stiu la o cana de faina aproximativ ce cantitate ar fii?normal eu folosesc cani de 250 grame.Tu de cat ai folosit?

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:36

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac