Placinta si tarta cu dovleac

de LadyCrs in Dulciuri, 6 Noi 2012 | 6378 vizualizari

 

Din ingredientele de fata am facut o tarta de dovleac, o tava normala de aragaz si inca una mai mititica.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 20 linguri apa
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 6 cani jumatate de faina
  • 4 oua
  • doua pliculete praf de copt stinse in otet
  • o esenta de rom
  • un zahar vanilat
  • UMPLUTURA:
  • 5 kg dovleac
  • 2 cani jumatate de zahar
  • un plic scortisoara
  • un zahar vanilat
  • Mai avem nevoie de margarina pentru uns tava si faina pentru intins foile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta si tarta cu dovleac:

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare.

Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali.

Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si esenta de rom si le batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat faina cernuta (am folosit o faina de tara) pana o putem framanta cu mana. O framantam bine bine si o lasam deoparte.

Am impartit astfel aluatul : pentru tava de la aragaz am folosit 4 foi, pentru tava mai micuta in 4 foi mai mici pe care le-am rulat ca pe strudel, iar pentru tarta am folosit o foaie rotunda plus restul de coca pe care am modelat-o dupa imaginatie.

Ungem tavile cu margarina. Intindem prima foaie si o asezam in tava de la aragaz, punem din umplutur..putem adauga putin zahar daca mai dorim si scortisoara dupa gust; punem cealalta foaie, umplutura, zaharul si scortisoara si tot asa pana terminam. La final taiem placinta in bucati sanatoare, o ungem cu margarina pe alocuri si o introducem in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 minute la foc mediu.

Sunt o nebunie foile, tare mult imi plac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta si tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gabriela T 1

07.11.2012, 12:54


Arata foarte bine!as vrea sa fac si eu insa nu stiu la o cana de faina aproximativ ce cantitate ar fii?normal eu folosesc cani de 250 grame.Tu de cat ai folosit?

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:36

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac