Mici

de Bucataras in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2009 | 12118 vizualizari

 

Mititei a la Pastorel. Editura Humanitas alansat mai de mult o carte audio, in lectura actorului Valentin Uritescu, cu retete culese de Pastorel Teodoreanu: “Gastronomice”. Iata cum suna “Mititeii a la Pastorel”:

 

INGREDIENTE

  • Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram
  • 200 grame de grasime
  • usturoi
  • enibahar
  • chimen
  • piper
  • sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici:

Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram si 200 grame de grasime. Se amesteca de doua ori prin masina de tocat.

In paralel se pregateste miez de piine (de marimea unei lamii) imbibat in mujdei de usturoi. Dupa ce s-a tocat carnea, se pune si miezul de piine bine usturoiat si se amesteca. Dupa gust se adauga mirodenii: enibahar, chimen, piper, sare si 1/2 lingurita de bicarbonat. Se framinta totul pina devine o pasta omogena. Apoi se modeleaza micii ii pui la rece citeva ore.

Alta reteta:

Se toaca de 2 ori carnea prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore in frigider. Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata mititeii. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu zeama de carne, amestecata cu puti ulei.

Citeva secrete vizavi de mici: (de la Dan Ungureanu, Pitesti, Romania)

1. Gustul specific al micilor originali este dat de usturoi, seul si carnea de oaie!!! (in amestec cu cea de porc, mai putin de vita)

2. Pentru ca micii sa nu se string pe gratar, sa fie mustosi si dupa ce s-au fript, pe linga faptul ca le trebuie bicarbonatul, pasta trebuie batuta, iar apa sau zeama de supa se adauga treptat. Batind pasta de mici, (dind cu ea de masa, de multe ori) inglobeaza mult mai multa apa decit amestecind-o pur si simplu. Este cel mai important secret al micilor.

Am sa revin cu reteta facuta de nea “Berbecu’ ”

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mititei de casa