Merluciu pane cu sos de capere si lamaie

de Oana in Peste, 18 Mar 2009 | 15116 vizualizari

 

Planta de capere creste pe pantele muntoase din jurul Marii Mediterane. Caperele se folosesc la sosuri reci sau calde pentru peste si merg foarte bine si cu rosiile si vinetele.

 

INGREDIENTE

  • 4 file de merluciu
  • 2 oua
  • faina
  • 2-3 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • pesmet
        Sos de capere:
  • 1/2 pachet de unt
  • zeama si pulpa de la o lamaie
  • 3 linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pane cu sos de capere si lamaie:

Sosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare, piper, busuioc. Se lasa f. putin pe foc pana incepe sa fiarba.

Pentru pestele pane avem nevoie de 4 bucati de file de merluciu, doua oua, faina, 2-3 linguri cu lapte, condimente si pesmet. Ouale le batem cu putina sare, piper, marar uscat, adaugam faina pana se face de consistenta unei smantani groase si apoi adaugam laptele. Incingem ulei intr-o tigaie si tavalim pestele prin amestecul cu ou si apoi prin pesmet. Prajim pestele pe ambele parti si apoi il scoatem pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces.

Pestele il servim cu cartofi natur cu patrunjel si sos de capere din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pane cu sos de capere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Merluciu la cuptor cu lamaie