Merluciu pane cu sos de capere si lamaie

de Oana in Peste, 18 Mar 2009 | 14895 vizualizari

 

Planta de capere creste pe pantele muntoase din jurul Marii Mediterane. Caperele se folosesc la sosuri reci sau calde pentru peste si merg foarte bine si cu rosiile si vinetele.

 

INGREDIENTE

  • 4 file de merluciu
  • 2 oua
  • faina
  • 2-3 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • pesmet
        Sos de capere:
  • 1/2 pachet de unt
  • zeama si pulpa de la o lamaie
  • 3 linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pane cu sos de capere si lamaie:

Sosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare, piper, busuioc. Se lasa f. putin pe foc pana incepe sa fiarba.

Pentru pestele pane avem nevoie de 4 bucati de file de merluciu, doua oua, faina, 2-3 linguri cu lapte, condimente si pesmet. Ouale le batem cu putina sare, piper, marar uscat, adaugam faina pana se face de consistenta unei smantani groase si apoi adaugam laptele. Incingem ulei intr-o tigaie si tavalim pestele prin amestecul cu ou si apoi prin pesmet. Prajim pestele pe ambele parti si apoi il scoatem pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces.

Pestele il servim cu cartofi natur cu patrunjel si sos de capere din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pane cu sos de capere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel