Îmi plac pastele, îmi place și telemeaua, așa că prepar uneori din aceste ingrediente o cină bună și sățioasă.
Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată.
Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă.
Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la scurs.
Se unge cu unt o tavă, în care se pune un strat de melcișori, apoi un strat de telemea rasă, un alt strat de melcișori și altul de telemea.
Se toarnă deasupra ouăle bătute. Untul rămas se taie bucățele și se pune deasupra, după care se presară cașcavalul răzuit.
Se dă tava la cuptor și când preparatul este rumenit frumos, se scoate și se servește cald.
1
Nu țineți prea mult timp mâncarea în cuptor, ca să nu se usuce.
2
În loc de telemea, puteți folosi brânză de burduf.