Melcisori cu nuca

de Adi75 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 5929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500-600 g faina
  • 2 linguri mari de smantana
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 1 lingura rasa untura ( optional )
  • MAIA
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • putin lapte caldut
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un bol si amestecam cu zaharul si laptele peste care presaram putina faina pe toata suprafata, se lasa sa creasca 5-10 minute. Intre timp amestecam bine, bine faina, margarina si untura, facem un cuib la mijloc unde punem galbenusurile, sarea, zaharul si smantana, apoi adaugam maiaua deja crescuta. Framantam bine, daca aluatul nu este destul de elastic mai putem adauga 1-2 linguri de smantana, framantam pana aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim aluatul si il lasam la dospit cca 30-40 minute.

Cand aluatul este dospit se imparte in 4 parti egale. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire (nu transparenta) apoi intindem pe toata suprafata umplutura de nuca care la randul ei se imparte in 4 parti, apoi incepem sa rulam incet pana obtinem un sul care vine taiat la dimensiuni de cca 2 cm. Se aseaza fiecare melcisor in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 170 grade pana incep sa prinda o culoare aurie .

UMPLUTURA: se incalzeste laptele impreuna cu zaharul, apoi adaugam nuca si lasam sa dea un clocot (pana incepe sa se ingroase putin) cand compozitia se raceste se amesteca cu cele doua albusuri batute spuma cu putin zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca (de post)