Faina se cerne intr-un lighean mai mic. 1 ou si 2 galbenusuri se bat intr-un castron cu sarea. Laptele se pune pe foc la incalzit, dar nu prea mult. Peste care se adauga 120 g zahar, coaja de lamaie si 1 fiola de rom. Eu tot in lapte am pus si drojdia sa se dospeasca fiind o cantitate asa de mica si am adaugat 3 linguri cu faina. Toate acestea se vor omogeniza bine cu un tel. Se lasa la dospit 15 minute.
Separat intr-un castron se pune scortisoara si restul de zahar, untul moale peste care se adauga esenta de rom si lichiorul de cafea.
Drojdia dospita de amesteca cu faina si ouale, din care rezulta un aluat de cozonac. Margarina se pune topita si se framanta energic aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubelaza volumul. Daca este cald in bucatarie sau in locul unde se prepara se va dospi mai repede.
Astfel dospit aluatul se intinde pe masa de lucru infainata. Aluatul trebuie sa fie mai gros. Peste el se pune acel amestec cu scortisoara pe toata suprafata aluatului si peste scortisoara se pune toata nuca presarata egal. Se rasuceste aluatul si se obtine un sul pe care il vom taia cu un cutit bine ascutit la o distanta de 2 cm. Se asaza in tava aragazului pe hartie de copt si se lasa la dospit 10 minute. Se dau la cuptor si se tin aproximativ 25 de minute si se vor rumeni usor. Acum se vor scoate si se toarna siropul peste melcisori si se da iar la cuptor pana se vor rumeni frumos. Eu am pus si in tava in forma de inimioara si in locul siropului am pus bezea de albusuri pe care l-am facut cu cele 2 albusuri ramase de la aluat si cu zahar pudra.
Pofta buna