Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina.
Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul.
Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie.
Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul de zahar si sarea.
Amesteca cu mana curata apoi incepe sa framanti aluatul adaugand treptat uleiul de masline.
Framanta timp de 10 minute. Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi fie lichid (apa sau lapte) fie faina.
Acopera bolul cu un servet curat si lasa aluatul la loc cald pentru o ora.
Cand si-a dublat volumul presara pe el faina si mai framanta putin.
Imparte aluatul in bucati egale (mari sau mici, depinde cum vrei sa faci melcii) si pregateste umplutura. Eu seara am facut 12 micuti, am lasat restul de aluat la frigider si am mai copt a doua zi, 8 bucati mai marisori.
Amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol, omogenizeaza bine. Daca nu e cazul si umplutura este destul de legata, nu mai adaugi grisul.
Ia fiecare bucata de aluat si intinde-o cu sucitorul pana capata forma ovala.
Pune cate o lingura din amestecul de branza, ruleaza aluatul si da-i apoi forma de melc.
Aseaza toti melcisorii in tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-i cu ou batut si presara mac.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace melcisorii la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
Cand scoti tava din cuptor acoper-o cu un servet curat si mai lasa 10 minute apoi poti servi.