Desi se folosesc multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata -spunea Radu Popovici despre aceasta minunata reteta a lui...
Ceapa mare se taie grosier.
Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul.
Ardeiul iute se taie rondele subtiri.
Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu sarea necesara si 2 linguri de apa, pina se obtine o pasta omogena.
Carnea fara pielita si taiata cuburi se pune intr-un castron impreuna cu aceasta pasta; se amesteca si se lasa la rece (acoperit cu folie)peste noapte sau macar pentru cateva ore.
Incalzim un wok( sau alta tigaie) pe fracara medie , adaugam uleiul si lasam sa se incinga.
Apoi punem cardamomul( eu nu am avut negru) si scortisoara macinata la prajit cateva secunda.
Ceapa medie o tocam marunt , o adaugam in tigaie si o lasam la sotat 5 minute.
Punem chimionul si coriandrul, amestecam si luam apoi de pe foc pina amestecam iaurtul.
Punem din nou pe foc si adaugam pasta de tomate, amestecand vreo 2 minute sa dea in clocot.
Acum punem cuburile de carne cu marinada cu tot si le gatim 5 minute amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii.
Turnam apa si adaugam garam masala; se da in clocot si se fierbe 15-20 de minute pina se patrunde carnea si se ingroasa sosul.
Luam tigaia de pe foc , adaugam zeama de lamaie, amestecam si asezonam daca mai e cazul.
Servim curry-ul cu orez ornat cu frunze tocate.
O mancare foarte gustoase ce se prepara in timp scurt.
Savurati !
Pofta mare !