O idee super pentru o masa festiva, foarte gustoase si usor de facut!
Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul de ulei si punem legumele calite peste carne. Adaugam restul de verdeata tocata (in cazul meu doar patrunjelul) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizare.
Impartim carnea in 6 parti egale, iar fiecare parte o turtim putin in palma si in mijloc punem un ou fiert, apoi formam o bila/minge. Asa procedam si cu celelalte 5 parti.
Separat batem ouale cu mustarul, iar intr-o farfurie punem pesmet din belsug. Fiecare bila o trecem prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu mustar si din nou prin pesmet.
Prajim chiftelutele in ulei pe toate partile pana se rumenesc frumos, dupa care le tranferam la cuptor preincalzit inca 15 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca bine, ideal ar fi sa stea si vreo cateva ore la frigider, apoi le putem servi ca aperitiv la o masa festiva; taiat felii
arata ca o rulada. Dar si alaturi de o garnitura.
Pofta buna!