...demult doream sa mananc o mancarica de mazare si nu m-am lasat pana nu am facut si pentru fapt ca suntem in perioada postului merge perfect
Pentru inceput am curatat ceapa si am spalat-o dupa care am pus-o la calit cu morcovul curatat,spalat si dat pe razatoare. Am adaugat un pahar de apa si le-am lasat sa se inabuse.
Separat am scurs zeama din borcanul de mazare si le-am adaugat peste ceapa inabusita. Separat am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici si i-am adaugat si pe ei peste mazare. Mararul l-am spalat si apoi taiat si l-am adaugat peste tot amestecul si apoi am cuprins cu apa, lasand la foc mic sa fiarba. Cand aproape au fiert cartofii si a scazut apa am adaugat bulionul care l-am desfacut cu un pic de apa si am adaugat piper si secretul gustului dupa gust.
Am mancat aceasta mazare scazuta gol pentru ca eu nu mananc paine, dar nu e cazul sa faceti ca mine. Merge foarte bine si cu mamaliguta dar mi-a fost lene sa mai fac..... a fost buna si asa. O pofta buna!