Mancarica de mazare

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post, 24 Noi 2018 | 4349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 1.5 kg mazare congelata
  • 3-4 linguri amestec rosii cu ardei ( pregatit de toamna)
  • 40 ml ulei
  • 3 lg bulion
  • sare
  • 1 ling zahar daca este nevoie ( posibil ca mazarea sa fie foarte dulce)
  • 1 lg marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse pana incepe sa se dezghete mazarea, apoi adaugam apa cat sa depaseasca de 3 degete. Lasam sa fiarba bine mazarea, la foc mic cu capacul peste cratita. Cand mazarea este fiarta, adaugam si bulionul, sare si zahar daca este nevoie, lasam sa mai fiarba 5-6 min.

Stingem focul si adaugam maraul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna(de post)