Aceasta mancarica este excelenta. Incercati-o si nu veti regreta, va asigur.
M-am inspirat de la reteta Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii care mi-a placut foarte mult.
In loc de sos de rosii am utilizat rosii proaspete de gradina si vinete colorate. Oreteta de toamna publicata cu intarziere.
Puteti acompania mancarica cu bacon si ou sau o puteti servi simpla cu mamaliga, este delicioasa si plina de vitamine.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/mancarica-de-vinete-cu-rosii.html
Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja).
Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul.
Adaugati vinele taiate si reveniti impreuna timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se pun rosiile curate de piele si tocate, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda.
Serviti fierbine cu mamaliga. Ideala pentru perioada de post.
Le puteti acompania cu ou si bacon prajit:
Intr-o tigaie mica puneti la prajit baconul taiat bucatele, adaugati cateva linguri de mancarica si spargeti un ou deasupra.
Lasati pana cand albusul este gatit.
Serviti cald.
1
O puteti deasemenea servi: - calda ca garnitura alaturi de carne, peste sau simpla cu orez sau mamaliga. - rece ca o salata de legume- mixati si serviti pe felii de paine completa .