Provocarea Gastro Art
Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora.
Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete.
Curatam usturoiul si il taiem feliute subtiri.
Spalam vinetele cu apa rece si le tamponam cu un servet de hartie. Introducem in crestaturi fasii de ardei copt si usturoi. Presaram deasupra sare, piper rosu macinat si cimbrisor.
In uleiul de masline punem la rumenit pulpele de pui taiate cubulete. Cand incep sa se rumeneasca, le scoatem intr-un castron. Adaugam ardeiul kapia copt taiat cubulete, sare, piper, cimbrisor, usturoi tocat fin si 1 lingura cascaval ras.
Mixam rosiile spalate pe care le-am taiat mai mici si le-am scos cotoarele.
[Punem rosiile in Multicooker, adaugam sare, piper, cimbrisor, boiaua iute.
Asezam vinetele. Pe fiecare jumatate de vanata punem umplutura.
Turnam uleiul in care am prajit carnea.
Inchidem capacul si pornim aparatul pe functia BAKE, la 150 de grade C, timp de 45 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, presaram si restul de cascaval ras.
Servim vinetele calzi sau reci cu patrunjel verde presarat deasupra.