Mancarica de fasole cu afumatura

de Anamaria Cook in Mancaruri de legume, 3 Aug 2012 | 18960 vizualizari

 

Aceasta este mancarea preferata a copilariei mele si desi inca este pe locuri fruntase pe lista de preferinte, trebuie sa recunosc ca nu o prepar des deoarece britanicii mananca foarte multa fasole la conserva. Dar eu nu rezist fara o fasole buna cu afumatura preparata in casa. Impartasesc cu voi astazi, reteta pe care bunica si mama ne-o facea cand eram mici (cu mici modificari pentru ca nu gasesc toate ingredientele, nu pentru ca nu era buna asa cum o faceau ele).

 

INGREDIENTE

  • o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • un morcov
  • un ardei gras (eu am pus kapia)
  • 100g costita afumata
  • 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante in fasole)
  • un cub condimente de legume
  • patrunjel dupa gust
  • o lingura pasta de tomate
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole cu afumatura:

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.

Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.

Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.

Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.

Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.

Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.

Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.

Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.

POFTA BUNA!!!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole boabe cu sunca