Mancarica de ceapa cu carne de vita

de nilgun in Vita, 27 Apr 2013 | 11470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de vita 300 grame
  • 4 cepe potrivite
  • jumatate de capatana de usturoi
  • o ceasca de vin alb
  • ulei de masline 4 linguri plus ulei de floarea soarelui
  • jumatate ardei gras rosu
  • ardei iute uscat, cam un sfert
  • ghimbir pudra, jumatate de lingurita
  • jumatate lingurita curry
  • piper mozaic proaspat macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • vegeta
  • suc natural de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ceapa cu carne de vita:

Carnea se pune la marinat cu ceasca de vin, plus 4 linguri ulei de masline, plus piper mozaic proaspat macinat...pentru 2 ore la frigider. Dupa care se scoate din frigider si se taie bucatele mici. Ceapa se taie solzisori, usturoiul se zdrobeste un pic.

Se pun la calit ceapa impreuna cu usturoiul zdrobit. Cand prind putina culoare, se pune si ardeiul, carnea de vita.

Se lasa sa se caleasca bine bine.Se pune si o cescuta de apa apoi  sosul de rosii. Se lasa sa fiarba si cu acesta. Se adauga vegeta, curry, ghimbir si ardeiul iute uscat. Se lasa sa mai fiarba. 

Dupa care se serveste cald, cu patrunjel verde deaspupra si castraveciori murati. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ceapa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alina26 1

28.04.2013, 17:36

.-bd

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:04

Este delicioasa vita cu ceapa
Imi place cum ai,, personalizat-o cu ghimbir si curry

nilgun 1

13.05.2013, 18:44

ms

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel