Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel

de mihaelar63 in Vita, 25 Noi 2019 | 4705 vizualizari

 

 Blanquete de veau este un preparat traditional din bucataria frantuzeasca. Termenul de blanquette provine de la sosul alb care acopera preparatul. Eu aici va prezint una dintre variantele acestei tocanite frantuzesti. M-a incitat promisiunea ca voi obtine un sos alb catifelata. Asa a si fost. In viitor voi incerca si o alta varianta cu carnea doar fiarta. Folosirea ciupercilor este optionala. UN preparat delicios pe care-l voi repeta cu prima ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina telina verde
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 buchet garni-foaie dafin, patrunjel , cimbru
  • 1 galbenus
  • 1 pahar smantana grasa
  • 1/2 pahar vin alb
  • sarfe
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel:

  1. Carnea de vitel se taie cuburi.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele .
  4. Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit .Sarati
  5. Adugati cuburile de carne si le lasati sa se rumeneasca .
  6. SE aduga morcovul , faiana alba si se amesteca .
  7. ,, Stingeti'' imediat cu vin alb . Se aduga apa suficienta sa fiarba carnea lejer .
  8. Introduceti la fierbere buchetul garni si telina taiat marunt .
  9. Se lasa sa fiarba la foc mic , inabusit cam doua ore pana carnea este perfect moale si bine fiarta .
  10. Daca este necesar mai completati cu putina apa .
  11. Cand zeama de fierbere a scazut se aduca sosul format din smantana batuita amestecata cu galbenus si zeama de lamaie .
  12. Sosul alb se dilueaza cu zeama calda si apoi se pune in vasul cu tocanita .
  13. In acest moment intensitatea fierberii trebuie redusa la minimum .Piparati .
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  15. Serviti tocanita garnisita cu frunze verzi de telina sau patrunjel .
  16. In mod traditional se aduga in Blaquette de veau, ciuperci .
  17. Noi am laturat o garnitura de paste .

                             Bon Appetite !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ceapa cu carne de vita