Aceasta este o reteta pe care bunica ne-o gatea des, si de aceea aceasta reteta ocupa un loc special in inima mea. Este extrem de delicioasa cu mamaliguta, insa cum eu sunt cam departe de Romaia si nu gasesc malai am decis sa o servesc cu piure de cartofi.
Intr-o tigaie cu putin ulei prajiti kaizerul pana se rumeneste putin.
Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit cu kaizerul.
Cand ceapa incepe sa se inmoaie, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit si puneti-i in tigaie.
Dati rosiile printr-o sita sa inlaturati semintele si coaja, iar sucul de rosii sa ramana fin(sau puteti folosi suc de rosii gata facut) si puneti-l peste ceapa. Adaugati o cana cu apa si amestecati.
Lasati sa dea in fiert adaugati delicatul si un praf de piper, potriviti de sare si acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba la foc mic pana scade apa.
Puteti servi cu mamaliga, piure de cartofi sau simplu.
POFTA BUNA!!!