Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 29 Feb 2020 | 3303 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta aici pe Bucatras.ro si pe blogul lui Merisor si mi-a placut combinatia, asa ca ,m-am hotarat sa o probez si eu . Am ramas incantata dupa prima incercare si de atunci ardeii copti asa-i gatesc. Merge de minune cu mamaliguta calda !!!  Va multumesc frumos pentru reteta!>:D<

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800 g ardei capia copti ( eu am avut pregatiti de mine)
  • 2 cepe rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 g smantana cu grasime 20%
  • 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • 50 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf:

Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam  la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.

Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam ardeii copti si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 minute si amestecam, adaugam smantana, un pic de busuioc, potrivim de gust cu sare, piper, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam branza de burduf amestecam inca 2 minute iar la final presaram cu patrunjel verde tocat si un pic de branza deasupra.

Se serveste cu mamaliguta calda! Este un DELICIU !!!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi ceapa alba, rosie de care aveti

2

smantana cu grasime mai mare este mai buna eu am pus de care am avut in casa

3

se poate pregati si cu ardei pusi la congelator

4

daca folositi ardei congelati nu aruncati zeama dupa decongelare este foarte indicat sa o folositi la mancarica ii va da un gust intens si gustos de aredei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia