Am vazut aceasta reteta aici pe Bucatras.ro si pe blogul lui Merisor si mi-a placut combinatia, asa ca ,m-am hotarat sa o probez si eu . Am ramas incantata dupa prima incercare si de atunci ardeii copti asa-i gatesc. Merge de minune cu mamaliguta calda !!! Va multumesc frumos pentru reteta!>:D<
Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.
Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam ardeii copti si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 minute si amestecam, adaugam smantana, un pic de busuioc, potrivim de gust cu sare, piper, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam branza de burduf amestecam inca 2 minute iar la final presaram cu patrunjel verde tocat si un pic de branza deasupra.
Se serveste cu mamaliguta calda! Este un DELICIU !!!
Pofta buna!
1
se poate folosi ceapa alba, rosie de care aveti
2
smantana cu grasime mai mare este mai buna eu am pus de care am avut in casa
3
se poate pregati si cu ardei pusi la congelator
4
daca folositi ardei congelati nu aruncati zeama dupa decongelare este foarte indicat sa o folositi la mancarica ii va da un gust intens si gustos de aredei