O reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca ne innoieste sangele.
Retete de post economice
Se spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de minute. Daca sunt crude, vor fierbe repede. Se scot urzicile intr-un alt vas si se maruntesc. Eu la dau la blender, pentru a fi cat mai fine.
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, pana se face aurie, se adauga usturoiul tocat marunt si se stinge cu zeama de la urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic, apoi se completeaza cu zeama de urzici, insa nu toata zeama, ci atat cat sa aducem sosul la consistenta dorita. Se adauga si urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.
Eu am pregatit urzicile de Post, asa ca nu am mai servit cu oua, ci doar cu mamaliga calda si hrean ras.
Pofta Buna!
1
Un mic sfat: nu aruncati zeama ramasa de la fierberea urzicilor, pentru ca o puteti folosi pentru a va clati parul.