Spanacul...hmmm....multa bataie de cap mi-a mai dat pe cand eram copil....nu vroiam sa il mananc pt ca era prea verde...mancam doar oul de deasupra si restul ramanea in farfurie si spuneam ca am mancat destul...:))
Acum il gatesc si il si mananc cu foarte mare drag...
Punem un vas pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda.
Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina.
Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat laptele amestecand.
Adaugam usturoiul pisat sau tocat marunt si sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc aprox 25 min.
Trebuie amestecat mereu pentru ca se prinde foarte repede de fundul vasului.
Se serveste cald cu ochiuri ... super bun pentru pranz sau cina si este plin de fier.