Pui cu sos ca la Buzau

de gaby_duceag in Pui, 6 Iul 2021 | 10477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 200 kg bucati de pui, amestec – aripioare, copanele, piept de pui
  • 10 catei usturoi
  • 200 ml apa
  • 200 g rosii tocate (pot fi si din conserva, eu asa am pus)
  • 150 ml vin alb
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • o lingura boia
  • putin ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos ca la Buzau:

Trebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite.

Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde)

Cand untul s-a topit pune bucatile de pui. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul taiat in 2 pe lung fiecare catel. Amesteci usor si lasi un minut.

Lasi focul mai mic, pui 1 pahar de apa, potrivesti gustul de sare si piper, apoi vasul se acopera cu capac.

Dupa 20 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile tocate, boiaua  si se mai fierbe inca 10-15 minute, fara capac.

In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batand bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.

Presari patrunjel verde, tocat.

Eu am “sarit” peste pasul cu pasarea sosului, am pus doar untul ramas si-am potrivit gustul de sare; nu ma deranjeaza nici rosiile nici bucatile de usturoi, dar bineinteles tu vei face cum iti place. Pentru un sos mai cremos si mai fin, nu sari acest pas, mai ales daca ai musafiri 😉

Mie imi place asa, mai taraneste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos ca la Buzau" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper