Bucatile de carne de miel le-am condimentat cu boia dulce, cimbru, piper boabe, ardei iute pisat, ulei de masline, putin condiment ptr carne de miel si cu cel 5 cateii de usturoi taiati bucati.
Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o punga de copt, pe care am intepat-o in cateva locuri cu o scobitoare. Am dat la cuptorul preincalzit.
Cartofii i-am curatat cu un burete, i-am condimentat cu boia iute, sare, piper, ulei de masline si cateii de usturoi intregi, iar amestecul l-am pus intr-o alta punga, procedand la fel ca mai sus.
Cand mielul a stat cca 30 minute la cuptor, am adaugat si punga cu cartofi. Am mai lasat cca 30 minute, apoi am rupt pungile si am mai lasat cateva minute pana s-au rumenit cartofii si bucatile de carne.
Cat carnea si cartofii au stat la cuptor, am pregatit sosul tzatziki: cateii de usturoi i-am pisat, am pus putina sare si am amestecat bine, punand din cand in cand ulei de masline. Am adaugat putina zeama de lamaie, iaurtul si castravetele ras. Mergea si putin marar, dar nu prea-mi place mie asa tare.. :)
Am servit friptura cu cartofii, alaturi de sosul tzatziki si paine cu seminte de casa.