Mancarea de mazare este unul dintre felurile de mancare pe care am inceput sa-l mananc numai dupa ce am inceput sa-l gatesc eu. Pana pe la 24 de ani nu am mancat deloc, spre disperarea mamei mele !
Ceapa, taiata marunt, se caleste in cele 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugati ardeiul tocat cubulete. (Eu am vrut initial sa pun si un morcov dar m-am razgandit-morcovul face mazarea mai dulce).
Lasati ceapa si ardeiul sa se caleasca impreuna pentru 3-4 minute apoi adaugati cele 2 linguri de pasta de ardei si mai lasati pe foc 5 minute.
Adaugati in cratita mazarea, direct de la congelator. Omogenizati bine mazarea cu amestecul din tigaie si apoi adaugati 2 cani de apa. Puneti un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pentru 30 minute.
Intre timp, pregatiti sucul de rosii astfel: decojiti rosiile si le faceti o pasta cu ajutorul unui blender vertical, sau robot de bucatarie.
Dupa ce au trecut cele 30 minute de fiert, adaugati sucul de rosii si continuati sa gatiti pana ce se leaga mancarica. Apa se va evapora si se va forma un sos gustos.
Cand mazarea este fiarta potriviti de sare apoi adaugati mararul tocat marunt si inchideti focul.
Serviti cu salata de rosii.
Pofta Buna!
1
Daca alegeti sa puneti morcov, tineti cont ca morcovul face ca mancarica de mazare sa fie mai dulce la gust.
2
Daca va doriti o mancarica mai "legata" striviti cateva boabe de mazare pe marginea cratitei si incorporati bine in sos, astfel se va ingrosa sosul.
3
Mararul da un gust sarat oricarui preparat in care este pus, asa ca potriviti cu grija de sare atunci cand puneti si marar.
4
Pentru a decoji mai usor rosiile procedati asa: crestati-le usor in varf (ca in poza) si opariti-le 2 minute. Veti vedea ce usor se vor decoji apoi.