Mancare de mazare cu friganele

de Julia_Snow in Mancaruri de legume, 10 Mar 2014 | 4776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de mazare:
  • Mazare congelata 500 g.,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • 3 rosii intregi,din conserva sau proaspete,
  • o foaie dafin,
  • marar,
  • busuioc
  • knorr delikat,
  • sare si piper.
  • Pentru friganele:
  • cateva felii de paine ceva mai veche,
  • ou,
  • lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc.
Din momentul in care amestecul da din nou in clocot, se mai lasa 10-15 min. sa fiarba, depinzand de tipul de mazare folosit.
La sfarsit se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin, piper si marar din abundenta.

Feliile de paine se trec prin lapte , apoi prin ou batut cu putina sare, urmand a fi rumenite in ulei incins, pe ambele parti.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu costita afumata