Atat de buna!
Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam, avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre timp prajim carnatii si pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Adaugam, in prajeala, legumele tocate marunt (morcovul si ardeiul gras) si tinem pe foc pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele (sarea, piperul, foile de dafin) si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si carnatii, lasand totul pe foc pana cand scade si are aspect "legat". Cand am luat mancarea de pe foc adaugam patrunjelul si mararul.
Se serveste cu muraturi. Pofta buna!