O mancarica de mazare cu carnita de porc ,facuta domol,asa ....ardeleneste, in oala de lut.Demult o aveam pe lista de asteptare si iata ca in sfarsit i-a venit randul.O minunatie de mancare,ma laud si eu,dar daca o incercati ,veti vedea ca nu v-am pacalit.
Se curata ceapa si se taie marunt.In oala de lut se pune putin ulei si punem ceapa sa se caleasca.Adaugam apoi si carnea taiata bucati.O lasam o vreme sa se prajeasca domol.asa cum am spus,in oala de lut procesul este foarte lent.Mai apoi turnam doua pahare de apa rece,punem sare si putin piper si lasam sa fiarba incetisor.Cand carnea este aproape fiarta,punem si morcovii curatati si taiati bucati(morcovii noi se vor fierbe foarte repede) ,mazarea si leusteanul.
Cand este fiarta si mazarea,desfacem faina cu putin lapte si o adaugam in oala,amestecand sa nu se faca cocoloase.Punem si cele trei linguri de smantana si mararul tocat fin.Mai lasam pana cand mancarea capata putina consistenta si ....cam asta a fost.
Nu-mi ramane decat sa va spun .....Pofta buna!!!