O reteta pe care as pune-o in categoria retetelor de suflet, ceva care poate parea simplu si banal dar personal ma leaga de amintiri placute, de oameni dragi, de copilarie, asa ca mi-a trecut prin minte sa incerc sa reproduc aceasta "delicatese" asa cum o numea bunicul meu, cu rabdare si multa dragoste se poate chiar daca nu au acelasi gust special :X
Cartofii se spala foarte bine cu tot cu coaja, se taie in felii cat mai subtiri, se usuca bine, intre timp se pune tuciul pe foc, se lasa sa se incalzeasca foarte bine, dupa care se da la foc mic,se pun feliile de cartofi, se lasa pana se rumenesc si se intorc pe cealalta parte, se rumenesc bine (coptura este foarte lenta si la foc mic), se scot pe o farfurie, deasupra se presare sare si se pot servi cu usturoi si ulei de masline.
Sa aveti pofta!
1
Se pot pregati si pe plita la foc cu lemne, asta in cazul in care sunteti norocosi si aveti asa ceva.