Pentru ca s-a facut fasolea in gradina am adunat primele pastai, galbene si verzi si am facut o mancare de fasole verde cu multe legume, foarte gustoasa si sanatoasa
Am curatat fasolea verde, am taiat-o si am spalat-o bine, apoi am pus-o deoparte. Am curatat legumele, ardeiul si ceapa verde, le-am spalat, apoi le-am tocat marunt. Rosiile le-am oparit apoi le-am curatat de pielita si le-am tocat marunt. Frunzele de marar asemenea le-am spalat si tocat, usturoiul l-am curatat si l-am zdrobit marunt.
Intr-o cratita de 4 l am pus uleiul apoi am adaugat zarzavaturile, ardeiul si ceapa, le-am lasat la calit putin, apoi am adaugat fasolea verde. Am lasat inca 10 minute la calit impreuna legumele, dupa care am adaugat apa calda la nivel cu fasolea, am potrivit de sare, vegeta, piper si am pus si crenguta de cimbru. Am lasat sa fiarba pe trei sferturi (nu am amestecat, am invirtit oala in stinga si dreapta ca pastaile sa ramina intregi). Apoi am adaugat rosiile, am lasat sa fiarba in continuare, apoi am adaugat usturoiul pisat si smintina frecata bine cu ouale si faina. Am asezonat cu frunze de marar verde...si e gata de mincat.
Pofta mare!
1
Linga puteti folosi chiftelute si diverse fripturi, dar la fel de bine se poate servi si ca atare