Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

de xana in Mancaruri cu carne, 10 Ian 2018 | 3803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de porc cu cca. 400 gr (coaste de preferinta)
  • ½ de chorizo (cca 120gr)
  • 250 gr de fasole boabe uscata
  • 50 gr bacon
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • ½ de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora.

Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugam si baconul taiat marunt si lasam sa se rumeneasca. 
Dupa ce fasolea a dat cateva clocote, o scurgem si o transferam in oala unde avem carnea. Adaugam apa fierbinte, o ceapa intreaga, telina, morcovul taiat in jumatate si sare si lasam la fiert pentru cca o ora. Dupa acest timp, gustam fasolea, iar daca mai este nevoie, mai adaugam apa si o mai lasam la fiert. Trebuie sa fie aproape fiarta, dar nu sa se zdrobeasca. Luam de pe foc si indepartam ceapa, morcovul si telina.

Separat, calim cealalta ceapa si usturoiul taiate marunt cu chorizo taiat in felii si 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc usor. Adaugam apoi vinul si dafinul si amestecam pentru cateva secunde. Urmeaza sa punem paprika si pasta de rosii si amestecam. Transferam fasolea, carnea si o treime din apa in care au fiert peste amestecul de chorizo, punem piper si putina sare si mai lasam la fiert pentru 20 de minute. La final, presaram deasupra patrunjel tocat.
Este minunata alaturi de castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cassoulet – o mancare spectaculoasa