Gandindu-ma la ciorbita de acum doi ani, am pregatit la slow cooker o mancare de fasole si mi-a placut mult cum a iesit. Ce imi place mult este gustul: mancarea e mai gustoasa pregatita lent. Apoi imi place ca dupa ce e gata, poti lasa pe functia “keep warm”. Ce nu-mi place: asteptarea, trebuie sa nu-ti fie foame cand te apuci de treaba :p
Asa ca vineri am facut intrecere cu mama: ea a facut o ciorba pe aragaz, iar eu am pregatit o mancare de fasole boabe la crock pot. Initial am vrut sa o fac de post, dar apoi am hotarat sa pun si niste cabanosi in ea.. Bineinteles ca eu m-am apucat de dimineata, am setat aparatul la functia high pentru 4 ore, dar pentru ca fasolea nu era foarte patrunsa, am mai completat cu apa si am mai lasat doua ore. Asa ca la pranz am mancat ciorba mamei, iar mai tarziu am mancat fasolea facuta de mine. Important e ca ne-am amuzat si ne-am simtit bine.
Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate si taiate marunt. Eu am pus si carnati: cabanosii sunt preferatii mei. Deasupra se pun mirodeniile: sare, foi de dafin. Eu am folosit si vegeta de casa (patrunjel radacina, morcov ras, ardei kapia rosu). Apoi se adauga bulionul si rosiile si se acopera cu apa. Initial am pus cam 600 ml apa, am setat aparatul la functia high si l-am lasat 4 ore, dar pentru ca fasolea nu era foarte patrunsa, am mai completat cu aprox 200 ml apa si am mai lasat cam doua ore. In ultimele zece minute, se ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in apa si pusa prin strecuratoare, altfel iese ca o ciorba.
Portii: 8
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: aprox 6 ore, pe nivelul high.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/mancare-de-fasole-boabe-cu-cabanosi-la.html
P.S. Reteta de Ciorba de fasole cu os afumat, la slow cooker, de acum doi ani o gasiti aici.
1
In ultimele zece minute, se ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in apa si pusa prin strecuratoare, altfel iese ca o ciorba.
2
Aparatul l-am pus pe niste placi de faianta, pentru ca degaja multa caldura.