Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa in Slow Cooker, 7 Oct 2018 | 3482 vizualizari

 

Gandindu-ma la ciorbita de acum doi ani, am pregatit la slow cooker o mancare de fasole si mi-a placut mult cum a iesit. Ce imi place mult este gustul: mancarea e mai gustoasa pregatita lent. Apoi imi place ca dupa ce e gata, poti lasa pe functia “keep warm”. Ce nu-mi place: asteptarea, trebuie sa nu-ti fie foame cand te apuci de treaba :p
Asa ca vineri am facut intrecere cu mama: ea a facut o ciorba pe aragaz, iar eu am pregatit o mancare de fasole boabe la crock pot. Initial am vrut sa o fac de post, dar apoi am hotarat sa pun si niste cabanosi in ea..  Bineinteles ca eu m-am apucat de dimineata, am setat aparatul la functia high pentru 4 ore, dar pentru ca fasolea nu era foarte patrunsa, am mai completat cu apa si am mai lasat doua ore. Asa ca la pranz am mancat ciorba mamei, iar mai tarziu am mancat fasolea facuta de mine. Important e ca ne-am amuzat si ne-am simtit bine.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • 3 carnati cabanos
  • 2-3 linguri rosii in sos
  • 1 lingura bulion desfacut in putina apa
  • Optional:
  • 1 lingurita vegeta de casa (patrunjel radacina, morcov ras, ardei kapia rosu),
  • 600+200 ml apa
  • 1 lingurita faina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-Pot:

 

 

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate si taiate marunt. Eu am pus si carnati: cabanosii sunt preferatii mei. Deasupra se pun mirodeniile: sare, foi de dafin. Eu am folosit si vegeta de casa (patrunjel radacina, morcov ras, ardei kapia rosu). Apoi se adauga bulionul si rosiile si se acopera cu apa. Initial am pus cam 600 ml apa, am setat aparatul la functia high si l-am lasat 4 ore, dar pentru ca fasolea nu era foarte patrunsa, am mai completat cu aprox 200 ml apa si am mai lasat cam doua ore. In ultimele zece minute, se ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in apa si pusa prin strecuratoare, altfel iese ca o ciorba.

 

Portii: 8

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire: aprox 6 ore, pe nivelul high.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/mancare-de-fasole-boabe-cu-cabanosi-la.html

  

 P.S. Reteta de Ciorba de fasole cu os afumat, la slow cooker, de acum doi ani o gasiti aici.

 

TIPS-URI

1

In ultimele zece minute, se ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in apa si pusa prin strecuratoare, altfel iese ca o ciorba.

2

Aparatul l-am pus pe niste placi de faianta, pentru ca degaja multa caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L