Este si aceasta mancarica ca si multe altele mancarea copilariei mele. Noi ii spuneam tuspaisi, deriva de la un fel de mancare mostenita de la nemti. Eu am imbunatatit-o adaugand morcovi si ardei. Este o mancarica de sezon si mie imi place tare mult.
Se curata dovlecelul, se da prin razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se pune la o parte.
Intre timp curatam morcovii, ceapa si ardeiul, le spalam bine, apoi morcovii ii dam prin razatoare. Ardeiul si ceapa le tocam marunt si impreuna cu uleiul si morcovii le punem la calit cu 100 ml apa. Se potriveste de sare, vegeta si piper si se lasa sa fiarba 10 minute, apoi stoarcem bine dovlecelul si punem peste morcovi. Adaugam apa calda cat sa-i acopere un picut, apoi lasam sa fiarba inca 15 minute.
Separam galbenusurile de albusuri, apoi peste galbenusuri adaugam smantana si iaurtul. Amestecam bine apoi adaugam faina amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Compozitia obtinuta o adaugam peste dovlecel, apoi lasam sa mai dea cateva clocote. Se asezoneaza cu marar verde.
Pofta buna si sa va fie de folos.
1
Cine doreste poate adauga cand serveste si putin otet sau suc de lamaie
2
Este un fel de mancare la care putem adauga ca si garnitura: ochiuri de ou, carnaciori, gratar, friptura, snitele, chiftele.