Mâncare chinezească de morcovi cu orez

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 6896 vizualizari

 

este perfectă pentru o zi de post.... rapidă şi gustoasă

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • câteva arahide uscate
  • o linguriţă cu pastă de soia
  • două cepe
  • un căţel de usturoi
  • o linguriţă sos de soia
  • o linguriţă cu ulei
  • 6-7 linguri cu apă
  • două mâini cu orez
  • sos de soia pentru servit orezul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare chinezească de morcovi cu orez:

Morcovul se curăţă şi se taie rondele.

Ceapa de curăţă şi se taie julien.

Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.

Se încinge uleiul cu o lingură cu apă şi se pune ceapa şi morcovii la călit.

Se lasă 1 minut, amestecând întruna, şi apoi se toarnă pasta de soia, apa şi sosul de soia.

Se lasă la foc mediu, acoperind tigaia cu un capac, până când morcovii sunt pe placul dvs.

La sfârşit se pun arahidele şi usturoiul iar apoi se acoperă tigaia.

Între timp pregătim orezul.

Eu am o modalitate unică de  a face orezul, în încercarea mea de a avea acelaşi gust şi aspect ca cel de la restaurante.

Orezul se fierbe în multă apă cu puţină sare şi ulei, pentru a nu face spumă.

Se fierbe la foc mare iar când este aproape gata adăugăm sosul de soia. În momentul în care este gata se ia de pe foc, se strecoară de apă şi se dă printr-un jet de apă rece.

Când toate sunt gata, aşezăm morcovii şi orezul pe o farfurie şi servim cu sos de soia.

Este una din  mâncărurile mele favorită.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

modalitatea mea de a face orez este foarte bună dacă vrei să păstrezi orezul fără a se lipi boabele între ele şi a avea acelaşi gust şi rece... RECOMAND!! :p

2

trebuie fiert în suficient de multă apă cât să rămână destulă şi la finalul fierberii orezului...

3

eu morcovii nu i-am preparat prea tare, îmi plac mai cruzi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare chinezească de morcovi cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi