Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana

de lilik in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2011 | 9393 vizualizari

 

de obicei acasa in Romania o preparam cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 1 borcanel mic de smantana
  • unt(eu am pus la ochi)
  • putin parmezan
  • faina de porumb(malai)
  • sare
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana:

De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de "Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..

Facem o mamaliguta moale dintr-un litru de apa si 200-210 gr malai.

Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa clocoteasca punem malaiul in ploaie,amestecam sa nu se lipeasca si dam focul mic.e gata cand se dezlipeste de pe peretii oalei.Aveti grija sa nu se arda ca este f neplacut.

Luam o forma termorezistenta mai marisoara(sau 2 mici in cazul meu) si o ungem cu unt.Presaram pe fund putina branza feta,apoi punem un strat de mamaliga fierbinte,pe care o vom nivela frumos cu o lingura unsa cu unt(o ungem cu unt pt a nu se lipi mamaliga de ea),apoi punem alt strat de branza si putin unt din loc in loc,apoi alt strat de mamaliga si tot asa pana terminam branza si mamliga.

Ultimul strat trebuie sa fie de branza,peste care vom presara putin parmezan si vom pune putin unt,dupa care dam la cuptorul incins la 200° pana incepe branza sa prinda culoare(10 minute circa).

Servim fierbinte cu smantana deasupra.

Va recomand sa preparati acesta reteta de Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza la cuptor