Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

de RODIMUR in Mancare copii, 8 Mai 2019 | 3423 vizualizari

 

După mesele copioase, gustoase și consistente de sărbători, dar grele, pentru stomac și ficat, ceea ce-mi doresc mult să mănânc este o mâncare cu mămăliguță moale și caldă. Dacă avem brânză bună de burduf în frigider, atunci ouă, făină de porumb și unt sigur se găsesc, așa că acesta este preparatul de refacere. Ceea ce am făcut și zilele trecute, după sărbătorile de Paști și tare mult ne-a plăcut! Și pentru ca mâncarea să fie și sănătoasă, fără prăjeli (mai ales acum!) am făcut ouăle poșate, nu ochiuri...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame de unt
  • 150-200 grame de brânză de burduf
  • Pentru mămăliguță:
  • făină de porumb
  • apă
  • sare
  • Pentru poșat ouăle:
  • 2 l de apă
  • 2 linguri de oțet
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate:

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. 

În timp ce mămăliguța fierbe, se fac ouăle poșate (ca să fie dietetice). Se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert, se adaugă două linguri de oțet și puțină sare. Când apa fierbe, se face un vârtej în ea cu lingura, se sparge oul și se dă drumul încet în el. La fel se procedează și cu celelalte ouă. Se fierb la foc mediu și după 3:30-4 minute, se scot ouăle poșate din apă, cu o paletă.

Când este gata mămăliguța se pune în farfurie. Se adaugă untul feliat și brânza de burduf, iar deasupra se pun ouăle poșate. Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Pentru ca mămăliguță să nu fie cu cocoloașe, este bine să turnați făina ”în ploaie” înainte ca apa să fiarbă și să amestecați întruna, până la omogenizarea ingredientelor. Țineți cont de faptul că făina se va umfla, așa că nu puneți prea multă, ca să nu fie mămăliguța prea tare/deasă (în limbajul popular, unii îi spun ”vârtoasă”).

2

Pentru poșare, ouăle trebuie turnate foarte încet, în apa fierbinte cu sare.

3

Pentru ca gălbenușul să rămână moale, nu țineți ouăle la fiert mai mult, decât este recomandat.

4

Mâncarea se poate servi și cu ouă ochiuri, dar deși este foarte gustoasă și așa, este mai puțin dietetică.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

08.05.2019, 21:26

Daaaa, Rocsi e ceva tare simplu și bun... Mai bun și decât o fripturică, mai ales după mesele bogate de sărbători...

Satisfyyourcravings 1

08.05.2019, 21:59

Cat de pufoase par ouale! Wow!

RODIMUR 1

08.05.2019, 22:09

Mulțumesc frumos, Adriana! Trebuie să fie moi, pentru că așa sunt bune... Unul a ieșit puțin mai legat, dar tot moale, fiind ultimul pe care l-am luat de la fiert...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui caprese la cuptor