Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

de RODIMUR in Mancare copii, 8 Mai 2019 | 3400 vizualizari

 

După mesele copioase, gustoase și consistente de sărbători, dar grele, pentru stomac și ficat, ceea ce-mi doresc mult să mănânc este o mâncare cu mămăliguță moale și caldă. Dacă avem brânză bună de burduf în frigider, atunci ouă, făină de porumb și unt sigur se găsesc, așa că acesta este preparatul de refacere. Ceea ce am făcut și zilele trecute, după sărbătorile de Paști și tare mult ne-a plăcut! Și pentru ca mâncarea să fie și sănătoasă, fără prăjeli (mai ales acum!) am făcut ouăle poșate, nu ochiuri...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame de unt
  • 150-200 grame de brânză de burduf
  • Pentru mămăliguță:
  • făină de porumb
  • apă
  • sare
  • Pentru poșat ouăle:
  • 2 l de apă
  • 2 linguri de oțet
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate:

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. 

În timp ce mămăliguța fierbe, se fac ouăle poșate (ca să fie dietetice). Se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert, se adaugă două linguri de oțet și puțină sare. Când apa fierbe, se face un vârtej în ea cu lingura, se sparge oul și se dă drumul încet în el. La fel se procedează și cu celelalte ouă. Se fierb la foc mediu și după 3:30-4 minute, se scot ouăle poșate din apă, cu o paletă.

Când este gata mămăliguța se pune în farfurie. Se adaugă untul feliat și brânza de burduf, iar deasupra se pun ouăle poșate. Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Pentru ca mămăliguță să nu fie cu cocoloașe, este bine să turnați făina ”în ploaie” înainte ca apa să fiarbă și să amestecați întruna, până la omogenizarea ingredientelor. Țineți cont de faptul că făina se va umfla, așa că nu puneți prea multă, ca să nu fie mămăliguța prea tare/deasă (în limbajul popular, unii îi spun ”vârtoasă”).

2

Pentru poșare, ouăle trebuie turnate foarte încet, în apa fierbinte cu sare.

3

Pentru ca gălbenușul să rămână moale, nu țineți ouăle la fiert mai mult, decât este recomandat.

4

Mâncarea se poate servi și cu ouă ochiuri, dar deși este foarte gustoasă și așa, este mai puțin dietetică.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

08.05.2019, 21:26

Daaaa, Rocsi e ceva tare simplu și bun... Mai bun și decât o fripturică, mai ales după mesele bogate de sărbători...

Satisfyyourcravings 1

08.05.2019, 21:59

Cat de pufoase par ouale! Wow!

RODIMUR 1

08.05.2019, 22:09

Mulțumesc frumos, Adriana! Trebuie să fie moi, pentru că așa sunt bune... Unul a ieșit puțin mai legat, dar tot moale, fiind ultimul pe care l-am luat de la fiert...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui caprese la cuptor