Mamaliga umpluta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2010 | 5969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  300 gr de malai
  • 50 gr de unt
  • 5-6 oua fierte
  • 1 ou nefiert
  • 75 gr urda dulce7
  • 5 gr urda sarata
  • 100 gr de telemea
  • 2 carnati
  • 150-200 gr de bacon(costita)
  • 150 gr de iaurt(smantana cine nu are probleme cu colesterolul)
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga umpluta:

 Se pune apa cu sare la fiert pentru mamaliga, lasandu-se sa fiarba bine. In acelas timp se prajesc carnati si poate fi rumenita si costita, dar la fel de bine se poate lasa si neprajita, se fierb 5-6 oua tari, se rade urda si se poate amesteca celor doua tipuri de urda sarata si dulce, separat se rade telemeaua.

Cand apa este fiarta se adauga malaiul treptat si se amesteca bine fara sa se faca cocoloase trebuie sa iasa o mamaliga moale pe care sa o putem lua cu lingura, malaiul se pune treptat si se amesteca foarte bine, cand se constata ca mamaliga este facuta se poate lua de pe foc si se va lua cu lingura asezandu-se primul strat de mamaliga intr-o tava care se va da ulterior la cuptor.

Tava se va unge cu unt, se pune primul rand de mamaliga, se adauga carnati taiati rondele, se pune costita, se taie lamele cateii de usturoi, se adauga urda. Se pune al doilea rand de mamaliga, peste care se adauga ouale taiate rondele potrivite, se adauga iaurtul(smantana) se pune branza telemea rasa(pe razatoare mica), si in mijloc se face un cuib in care se pune un ou crud se pipereaza si se da la cuptor 20de minute, de preferat incercati inainte sa o scoateti de la cuptor, difera de la aragaz la aragaz.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine