Mamaliga fatzuita cu crema de spanac si carnaciori de bere - Meniu de picnic

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2012 | 5112 vizualizari

 

Calatorind prin Transilvania am ratacit prin bucatarii armanesti, sasesti, unguresti, evreiesti, romanesti, momarlanesti, mocanesti si tot ce va mai puteti voi inchipui a vietui in acest creuzet de neamuri care este Ardealul.

Copil fiind, unul dintre felurile de mancare ce nu-mi treceau pe gat in jos, era si galbenoasa mamaliga. Nici acum nu sunt mare fan, insa povestea asta de mamaligutza fatzuita pe care am descoperit-o in bucataria unei armence m-a cucerit de la prima vedere. Eu i-am ajustat putin gustul si aspectul, insa combinatia face toti banii.

Acum, prin alegerile vegetariene pe care ma straduiesc sa le fac, elimin doar carnaciorii de bere si ii inlocuiesc cu carnaciori din soia (o sa public si reteta).

 

INGREDIENTE

  • 300 gr malai grisat
  • 800 ml - 1 l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1-2 linguri de unt
  • 1-2 linguri de smantana sau iaurt gras
  • Pentru crema de spanac:
  • 500 gr spanac spalat, curatat, gata oparit in apa cu sare
  • 200 gr smantana sau iaurt gras
  • 3-4 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi proaspat
  • 2 cepe mici tocate fin
  • 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2-3 oua
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri amidon
  • 1 ciorchine de rosii cherry
  • 300 gr carnaciori de bere sau de soia
  • sare si piper dupa gust, optional rozmarin si putina menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga fatzuita cu crema de spanac si carnaciori de bere - Meniu de picnic:

1. Prepara mamaliguta in stil clasic: pune la fiert apa cu sare, iar cand clocoteste lasa sa cada malaiul in apa, in ploaie; lasa la fiert si amesteca bine pana cand obtii o mamaliguta nu foarte tare; amesteca repede untul si smantana si lasa la racit.

2. pune spanacul oparit si racit in blender si toaca-l marunt; intr-o cratita sau intr-o tigaie teflonata pune la incins uleiul, adauga usturoiul si ceapa tocata marunt si caleste usor pana devin sticloase; adauga rapid amidonul si la final laptele, smantana batuta sau iaurtul si amesteca pe foc mic pana obtii o compozitie ca o crema potrivit de groasa; adauga spanacul si ia jos de pe foc; condimenteaza dupa gust cu sare, pipe si pentru putin tupeu, adauga-i si niste rozmarin si menta (nu multa!); adauga galbenusurile unul cate unul si la final adauga si albusurile batute spuma;

3. intr-o tava unsa cu ulei, pune toata mamaliga, intinde-o pe toata suprafata tavii si de-asupra pune crema de spanac; lasa la cuptor pentru 15-20 minute; serveste preparatul cald, decorat cu carnaciori de bere prajiti si rosii cherry de-asupra, sau langa o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga fatzuita cu crema de spanac si carnaciori de bere - Meniu de picnic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

klausenburger_adica Lacrima 1

04.06.2012, 08:35

Chiar e buna O s-o refac sigur

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:50

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob mixt (vita si pui)