O reţetă deliciosă de mămăligă complimentată de legume de sezon gătite foarte puţin pentru a păstra aroma proaspătă.
2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când are consitența dorită. La final se adaugă untul și se amestecă pentru omogenizare.
În timp ce se gătește mămăliga, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu spre mic și se adaugă usturoiul. Se gătește 1 minut având grijă să nu se ardă. Se adaugă ridichile și prazul. Se amestecă puțin, apoi se adaugă restul de supă și puțină sare. Se acoperă și se gătesc 2-3 minute. Se adaugă ciupercile, se acoperă și se mai gătesc 3 minute. Se adaugă fasolea verde și boabele de fava. Se gătesc 3 minute până când fasolea are o culoare verde intens. Se adaugă piper și cimbru și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă să se odihnească 2-3 minute.
Se așează mămăliga în farfurii, iar deasupra, legumele. Se ormează cu chives sau pătrunjel. Se consumă în maxim 15 minute.