Malai Moldovenesc ( dulce)

de dentistutza in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 14506 vizualizari

 

Din gama bucatelor de odinioara, cu gust simplu si cu ingrediente naturale, nesofisticat dar foarte satisfacator. Se serveste cald, cu smantana .

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri malai (faina de porumb)
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri faina
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 4 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie/ vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai Moldovenesc ( dulce):

Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp de 40-50 min. pana se rumeneste pe deasupra.

Se taie si se serveste f. cald cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai Moldovenesc ( dulce)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai