Negresa cu marshmallows

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Apr 2016 | 6197 vizualizari

 

Suficienta descrierea din titlu? Prajitura asta e o ciocolatoasa incredibila!  Va provoc sa o probati:))))))))va trebui sa treceti insa de provocarea de a o lasa o noapte afara la rece :))) musai!

 

INGREDIENTE

Negresa:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 60 % cacao)
  • 225gr. unt
  • 4 oua mari
  • 130 gr. faina patiserie
  • 200 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie

Topping de bezea:

  • 300 gr marshmallows ( bezele din spuma de zahar)
  • 175 ml frisca lichida
  • 1 lingura si jumatate de unt
  • 250 gr. ciocolata neagra( 60%)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu marshmallows:

Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.

Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final faina.

In tavita patrata de Jena, unsa usor cu ulei am pus o foaie de copt, si am turnat compozitia.

Negresa am tinut-o la cuptor aproximativ 25 de minute la 180 de grade( atentie, nu mai mult!)

Intre timp, intr-un vas, am pus frisca, in ea am topit ciocolata, apoi am adaugat untul si apoi o parte din bezele 150 de grame. Am amestecat, la foc foarte mic,  pana ce s-au topit bezelele.

Peste negresa scoasa din cuptor, am turnat o parte din crema cu bezele, apoi am asezat bezelele moi si le-am acoperit cu restul de crema de ciocolata si bezea.

Fuguta la rece undeva pe terasa (nu la frigider) vasul pana a doua zi, cand ridicam cu tot cu hartie prajitura din vas, o punem pe un tocator si o feliem dupa dorinta! Pofta bunicica! Este o prajitura iubita de copii...sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Profiterol