Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar vrei sa-i surprinzi pe ai tai cu ceva bun, faci madlene. Cu aceste prajiturele dragalase nu dai gres niciodata. Iar daca mai au un gust intens de ciocolata si o aroma subtila de portocala, succesul e garantat. Singura problema e ca am facut prea putine, dar voi puteti linistit sa dublati cantitatie ingredientelor si sa faceti mai multe prajiturele. Eu am sa incerc sa salvez din ele macar 2-3 bucati pentru cafeaua de dimineata, dar nu e sigur ca reusesc. :)
Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de la portocala. Se omogenizeaza si rezulta o compozitie cremoasa. Cu o lingura, se repartizeaza compozitia in forme de madlene si se coc prajiturelele aproximativ 15-18 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Trebuie sa fie putin moi la atingere, pentru ca astfel vor avea textura unui moelleux mai copt. (Probabil intr-un cuptor electric, cu ventilatie se coc mai putin, cam 10-12 minute.) Sunt delicioase! Si foarte usor de facut.