Salata de icre de crap

de Ina in Peste, 4 Iun 2013 | 12134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri cu icre sarate de crap
  • doua felii de paine alba
  • un praf de sare de lamaie / zeama de lamaie
  • cca. 500 ml ulei de floarea soarelui
  • apa rece
  • o ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de crap:

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie.

Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem si le abaugam peste icre. 

Mixam amestecul de icre si paine pana omogenizam bine, dupa care incepem sa adaugam ulei, putin cate putin, mixand in continuare.

In timp vom observa ca amestecul se va intari din ce in ce mai mult , ingreunand mixarea, moment in care putem incepe adaugarea de apa rece, in strop. Apa are rol atat in usurarea mixarii - spumarea amestecului, cat si in albirea icrelor.  In functie de preferinte/ gust, continuam mixarea prin alternarea uleiului si a apei .  Nu exageram nici cu uleiul - caz in care vom obtine niste icre gretoase, nici cu apa - caz in care vom inmuia prea tare amestecul, care trebuie sa ramana ferm, sa nu curga.

Gustam , iar daca este nevoie, mai adaugam putina sare/ zeama de lamaie.

Tocam marunt o ceapa si o amestecam in icre. 

Servim pe felii de paine, eventual cu o ceapa verde alaturi.

TIPS-URI

1

Pentru ca icrele sa se bata bine nu se folosesc cele proaspete, ci doar cele tinute cateva zile la sare.

2

Sarea de lamaie poate fi dizolvata in apa rece, dar eu o adaug in praf, inainte de adaugarea uleiului, pentru a fi sigura de reusita preparatului

3

Feliile de paine inmuiata in apa ajuta, de asemeni, la reusita sigura si obtinerea unui preparat ferm , care nu curge.

4

Chiar daca nu puteti aduna de la inceput membranele existente in amestecul de icre, ele se vor aduna toate pe paletele mixerului, iar problema e ca si rezolvata ( vezi foto).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Satisfyyourcravings 1

05.06.2013, 12:02

Ce poftă mi-ai făcut!

madi_marin 1

08.06.2013, 20:27

imi plac foarte mult icrele, dar cu paine nu le-am facut niciodata... am incercat odata cu amidon , pregatit ca si grisul....si au iesit ca cele de la supermarket...

blue65 1

12.12.2013, 13:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap proaspat cu mamaliga si mujdei