Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

de madi_marin in Peste, 21 Apr 2013 | 7681 vizualizari

 

Cui nu-i place peştele cu usturoi? Mie îmi place la nebunie şi am ales să fac de data asta…în loc de mămăliga, nişte cartofi gustoşi şi uşor de pregătit. Poftiţi la masă!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de macrou
  • cartofi
  • usturoi
  • boia iute
  • sare
  • cimbru uscat
  • smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi:

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat.

Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează fileurile cu partea cu piele în sus. Se dă tava la cuptor la foc potrivit . Bucăţile de peşte se întorc o dată sau de două ori , ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Se face o cremă din usturoiul zdrobit (sau ras pe răzătoarea mică), frecat cu sare, un pic de ulei şi smântână.

Se serveşte peştele cu cartofi (curăţaţi, spălaţi, taiaţi rondele şi fierţi pe jumătate cu sare, apoi scurşi, condimentaţi după gust şi prăjiţi) şi cremă de usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:21

arata delicios

susu 1

23.04.2013, 17:34

aoleu ce bine arata si reteta e nemaipomenita, sanatos si gustos

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:18

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor