Ador legumele, in special vinetele si dovlecelul, la fel de mult ca si pestele, asa ca am facut o combinatie si iata ce a iesit. Eu zic ca a iesit delicioasa.
Curatam si spalam toate legumele.
Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici.
In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie, usturoiul, vanata, dovlecelul si ardeiul gras. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, fara a-si pierde forma. Adaugam rosiile, foaia de dafin, sare, piper, cimbrul, boiaua iute si lasam sa dea 2-3 clocote. Golim amestecul de legume intr-un vas termorezistent, iar deasupra asezam bucatile de macrou, pe care le-am spalat bine in prealabil, le-am scurs si le-am dat cu sare. Dam tava la cuptor pana pestele se rumeneste usor si sosul se leaga. Servim mancarea calda, cu patrunjel verde presarat deasupra.